Slika nije definirana

L' Artisan Parfumeur vjerojatno je jedna od najpopularnijih francuskih parfemskih kuća iz niche sektora. Za to postoji nekoliko razloga;  prva jest ta, da je kuću usnovao kultni parfumeur Jean- Francois Laporte 1976. godine koji uz svoju maksimu provodi nove mirisne puteve/ istraživanja , ali pri tome ostataje vjeran tradicionalnoj umjetnosti francuske parfumerije.
Unatoč tome što je osnivač Laporte napustio brand i pridružio se Maitre Parfumeur et Gantier , L' Artisan Parfumeur kao brand uspio je i dalje uspjeva tijekom vremena ostati za „nos“ ispred  drugih mirisnih kuća; pogotovo kada je u pitanju postavljanje novih trendova .
Jedan od njih bio je razvoj mirisa smokve u parfemima. Premier Figuier je sredinom devedesetih bio preteča cijelog ciklusa mirisa orijentiranih na smokvu.
Sklonost za olfaktivni trendseting posebno se može pripisati politici ove kuće koju su u međuvremenu  mnogi u industriji parfema imitirali. L' Artisan Parfumeur je otvoren za kreativne ideje izvana, nove mirise,  parfeme ili koncepte često prezentiraju mladi talentirani kreativci koji se međusobno  odlično nadopunjuju. Prema tome kreativni ulaz je u skladu s tim vrlo visok, a u međuvremenu su za kućnog parfumera zaposlili iznimno darovitog Betranda Duchaufoura, koji sada spaja različite „noseve“ i njihove mirisne kompozicije koje su radili i rade za L' Artisan Parfumeur .
Stoga, zapravo i nije čudno da L' Artisan Parfumeur posjeduju olfaktivne kreacije koje su izradili neki od najsjajnijih parfumera. Repertoar je toliko raznolik, da svaki ljubitelj parfema može pronaći barem jedan parfemski must-have.